Seuraava hallituksen kokous

Vaasan kielikylpy-yhdistys ry:n vuosikokous pidetään

Aika:     Torstaina 24.9.2020 klo 18.00
Paikka:  Keskuskoulu

Tarjolla kakkukahvit. TERVETULOA!

Avustuksista

Yhdistys toivoo, että avustukset anotaan ajoissa syksyllä sekä keväällä. Vapaamuotoiset anomukset voi toimittaa yhdistykselle.

Avustuksia voi anoa mm. oppilaiden leirikoulutoimintaan, erilaisiin ruotsinkielisiin kulttuuritapahtumiin osallistumiseen, ja materiaalihankintoihin.

Keväällä annetaan stipendit kahdelle kuudennen ja kahdelle yhdeksännen luokan ruotsin opinnoissa hyvin edistyneelle kielikylpyoppilaalle.

7. Huhti, 2020

Haku kielikylpyyn

Hakuaika ruotsin kielen kielikylpyopetukseen on vuosittain helmikuussa.
Hakuajan ulkopuolella tulleita tai muihin toimintayksiköihin jätettyjä hakemuksia ei kielikylvyn osalta huomioida.
Kielikylpyryhmissä lapset voivat olla varhaiskasvatuksessa tarpeen mukaan.

Valintakriteerit
•Lapsen asuinpaikka on Vaasa.
•Vanhemmat hoitavat itse kuljetuksen päiväkotiin.
•Lapsen äidinkieli on suomi tai lapsi omaa hyvät suomen kielen taidot. Tarvittaessa varhaiskasvatuksen erityisopettajat tai suomi toisena kielenä –opettaja antavat lausunnon kielitaidon riittävyydestä.

Mikäli hakijoita on enemmän kuin paikkoja, paikat arvotaan.

Ilman paikkaa jääneet lapset jäävät arvonnan mukaisessa järjestyksessä varasijalle. Mikäli paikkoja vapautuu, täytetään ne varasijalistan mukaisessa järjestyksessä. Varasijalista on voimassa kyseisen toimintavuoden ajan.

Valintaperusteiden tarkasteluajankohtana käytetään hakuajan päättymispäivää. Vuonna 2020 ilman paikkaa jäi noin 30 lasta.

Kielikylpyyn haetaan 5 vuotiaana

Stipendit

Kielikylpy-yhdistys jakoi taas keväällä stipendit opettajien valitsemille 6. ja 9.-luokkien oppilaille. Stipendien saajien valintaperusteena on oppilaan aktiivinen ruotsinkielen käyttäminen lukuvuoden aikana.

• Kielet on kultaa!