31. Tammi, 2020

Haku kielikylpyyn 2020

Hakeminen

Hakuaika ruotsin kielen kielikylpyopetukseen on vuosittain helmikuussa. Vuonna 2015 syntyneille lapsille haku on ajalla 3.2. – 17.2.2020.

Paikkaa haetaan sähköisesti. Sähköisessä hakemuksessa toimintayksiköksi valitaan kielikylpypäiväkoti.

Toimi näin:

1. Siirry sähköiseen hakemukseen
2. Valitse aloitussivulta “Varhaiskasvatus”
3. Valitse “Hakemus varhaiskasvatukseen”
4. Valitse hakemuksessa toimintayksiköksi “Kielikylpypäiväkoti”

Hakuajan ulkopuolella tulleita tai muihin toimintayksiköihin jätettyjä hakemuksia ei kielikylvyn osalta huomioida.

Kielikylpyryhmissä lapset voivat olla varhaiskasvatuksessa tarpeen mukaan.

Linkki hakuun:

Valintakriteerit

•Lapsen asuinpaikka on Vaasa.
•Vanhemmat hoitavat itse kuljetuksen päiväkotiin.
•Lapsen äidinkieli on suomi tai lapsi omaa hyvät suomen kielen taidot. Tarvittaessa varhaiskasvatuksen erityisopettajat tai suomi toisena kielenä –opettaja antavat lausunnon kielitaidon riittävyydestä.

Mikäli hakijoita on enemmän kuin paikkoja, paikat arvotaan.

Ilman paikkaa jääneet lapset jäävät arvonnan mukaisessa järjestyksessä varasijalle. Mikäli paikkoja vapautuu, täytetään ne varasijalistan mukaisessa järjestyksessä. Varasijalista on voimassa kyseisen toimintavuoden ajan.

Valintaperusteiden tarkasteluajankohtana käytetään hakuajan päättymispäivää.

Kielikylpyyn haetaan 5 vuotiaana

Seuraava hallituksen kokous

Vaasan kielikylpy-yhdistys ry:n seuraava hallituksen kokous pidetään

Aika:      Tiistaina 7.4.2020 klo 18.00
Paikka:  Keskuskoulu

Kokoukset ovat avoimia kaikille, tervetuloa!

Avustuksista

Yhdistys toivoo, että avustukset anotaan ajoissa syksyllä sekä keväällä. Vapaamuotoiset anomukset voi toimittaa yhdistykselle.

Avustuksia voi anoa mm. oppilaiden leirikoulutoimintaan, erilaisiin ruotsinkielisiin kulttuuritapahtumiin osallistumiseen, ja materiaalihankintoihin.

Keväällä annetaan stipendit kahdelle kuudennen ja kahdelle yhdeksännen luokan ruotsin opinnoissa hyvin edistyneelle kielikylpyoppilaalle.

Kielikylpy-yhdistys järjestää

Kielikylpy-yhdistys on saanut avustuksia Svenska Kulturfondenilta. Avustuksilla on järjestetty vuonna 2018  2-3 lk:ien kielikylpyoppilaille retkiä Stundarsiin aikamatkalle.

Keväällä 2019 järjestettiin 5-7 lk:ille retkiä Oravaisiin taistelukentälle ja päiväkotilaisille sekä 1 lk:ille Bragen ulkomuseoon.

Oravaisten retkestä voit lukea Merenkurkun koulun blogista
merenkurkun.blogspot.com/

Stipendit

Kielikylpy-yhdistyksen stipendit aktiivisesta ruotsinkielen käyttämisestä saivat keväällä 2019 seuraavat oppilaat:     Henna Alanko 6B, Emmi-Julia Aho 6C, Aaron Koivumäki 9F ja Peppi-Lotta Juuti 9G